Дъждът разтревожи семейство от Горна Малина, след като започна да вали в дома им

Дъждът разтревожи семейство от Горна Малина, след като започна да вали в спалнята на собствения им дом. Едва преди две години блокът им бил саниран по националната програма за енергийна ефективност с пари от Европа. Как изглежда апартаментът им днес провери екип на Новините на NOVA.

ПРОВЕРКА УСТАНОВИ: Санирали сгради с материали с по-ниско качество

За дъжда в спалнята си семейство Ковачеви разбират на връщане от работа, когато заварили спалнята си наводнена. Оказа се, че проблемът не е единичен.

Санираха цял блок без един апартамент (СНИМКИ)

„За две години и половина от началото на програмата са санирани общо 791 сгради. До този момент жалбите са 55. Най-честите оплаквания са именно за течове от покрива, както и за некачествено монтирана дограма и топлоизолация”, обясниха от Регионалното министерство.

Зазидаха гълъби при саниране на блокове (ВИДЕО)

Кой да санира сградите по националната програма избират общините след обществена поръчка. В този случай „Интерхолд” е единственият кандидат. Дават гаранция от пет години.

Парче от саниращ се блок падна върху дете

От фирмата-изпълнител обявиха, че са свършили добре работата си, при това с качествени материали. Увериха, че ще поемат разходите и ремонта не само този път, но и при следващи нужди – дори и след изтичането на петгодишната гаранция. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.