По думите на финансовия министър имало доказателства за това

На пожар ГЕРБ реагира на намерението на БСП да внесе вот на недоверие относно корупцията. Премиерът Бойко Борисов „строи” ръководството да обяснява колко добре работи ГЕРБ за държавата и колко фалшиви новини произвежда БСП. 

По темата

„Винаги може да се търси кусур на управлението. Това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове”, коментира в „Здравей, България” финансовият министър Владислав Горанов

„Вероятно те са специалисти по темата с корупцията и затова им е интересна. Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите”, заяви той, като не пожела да каже за кое дружество точно става въпрос. Имало обаче доказателства за това.

Горанов не отрече това, че държавата има проблем с корупцията и има още какво да се направи в тази посока.

„Сигурно обаче е едно – България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище”, каза финансовият министър.

Относно твърденията за нередности при обществени поръчки, направени от здравния министър, Горанов заяви, че има одитен доклад, направен още по времето на служебното правителство, в който няма изводи, че е направил нещо незаконно.

„Свещени крави в правителството няма. Не може да закриляме подобни действия. Проявяваме особена чувствителност към тази тема. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви притеснения и нередности, няма как да подкрепим подобно поведение. Здравният министър затяга редиците и запушва доста пробойни в системата. В тази връзка може да подозираме, че това е някаква ответна реакция на хора, които не искат той да продължи да бъде на този пост. Аз му вярвам”, заяви Горанов.

Той обаче допълни, че журналистическото разследване е още един повод да се проверят фактите и обстоятелствата около изнесената информация. До две седмици ще стане ясна позицията на ГЕРБ относно казуса и дали ще се наложи смяна на здравния министър.

Финансовият министър бе помолен да коментира и темата „КТБ”. На въпрос кои политици са взимали пари от банката, Горанов заяви, че няма как да знае подобна информация. Има само данни за това кои политици са влизали в КТБ и са посещавали Цветан Василев.

Относно бюджета за 2018 г. финансовият министър заяви, че икономиката дава възможност той да реши много от натрупаните проблеми.

„Той е скроен така, че да подсигури, от една страна, нормалното функциониране на държавата, а от друга – да даде възможност да се изпълнят основните ангажименти в предизборната програма на ГЕРБ и ОП”, коментира Владислав Горанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.