Социалистите ще искат вот на недоверие на правителството

БСП ще иска вот на недоверие към правителството. Това заяви Корнелия Нинова на конгреса на партията. Тя самата обаче е подложена на силна вътрешнопартийна атака.

Все още не е ясно за каква политика на ГЕРБ ще бъде поискан вот на недоверие, но целта била управляващите да бъдат свалени от власт и то предсрочно.

САМО ПО NOVA: Стефан Данаилов ден след "кървавото писмо" до медиите

На конгреса беше поискана промяна в устава на партията, с която да се върне старият режим на избор на лидера. Тази промяна обаче не можа да събере нужните гласове.

Нинова отправи критики към т.нар. „вътрешна опозиция” и заяви, че като лидер и тя самата най-вероятно е направила грешки. 

"Не просто трябва да сме алтернатива на ГЕРБ, това е задължително, но недостатъчно. Вече имаме по-висока цел - да освободим държавата и народа си от веригите, в които ги държи една партия и ги употребява, за да се възпроизвежда. Нека народът да бъде свободен да избира, когото си иска, може да не харесва и нас, но да бъде свободен", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в доклада си пред делегатите на 49 конгрес на партията

БСП се събира за извънредно заседание

„Раздвоена партия няма. Не е раздвоена партията. Партията е единна, аз смятам, че повечето са икономически интереси…ходят по кабинети. Но има неща, които вече не може да се търпят, прекалено става! Тонът към Корнелия стана много груб”, коментира за NOVA проф. Стефан Данаилов, зам.- председател на БСП.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.