Какво гласи законопроектът на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид?

Осветляване на цялата истина за КТБ, осигуряване на синдиците на възможност да съберат парите от случая с банката и случаят „КТБ” да не бъде заметен. Това на кратко гласи проектът на промените в Закона за банковата несъстоятелност. Негови вносители са Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Ще спре ли новият законопроект на ДПС "вторичното разграбване на КТБ"?

В „Здравей, България” Хамид обясни, че темата е важна за тях, тъй като се наблюдава масово разграбване на активите на КТБ, които би трябвало да служат за обезпечение и да бъдат осребрени в полза на държавата.

ДПС внесе закон за връщане на активите на КТБ

„Вместо това наблюдаваме още един път ограбване на активите, след като това беше направено преди три години. Синдиците нямат правни инструменти да се справят с обстановка, различна от нормалната банкова дейност. Имено затова предлагаме тези правни способи, за да имат възможност да спрат разграбването”, обясни Хамид Хамид.

Делян Пеевски: Твърдо сме за пълното разкриване на истината за КТБ

„На първо място предлагаме да се обявят за нищожни всички тези заличавания на обезпечения, извършени от квесторите, за което те не са имали право и заради което са обвиняеми в момента”, поясни още депутатът от ДПС.

Кой стои зад фалита на КТБ според нова книга?

„Този закон доказва, че нямаме нищо общо с разграбването на КТБ”, категоричен бе Хамид. Той допълни, че очаква другите политически сили да подкрепят законопроекта им.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.