Борисов свика разширено заседание на ИК на партията

Подготовката за европредседателството даде началото на нов конфликт между ГЕРБ и БСП. На вчерашния си конгрес левицата отправи критики към управляващите в различни области от политиката им. Веднага след това Бойко Борисов свика извънредно заседание на изпълнителната комисия на партията, за да отговорят на обвиненията. От ГЕРБ обвиниха БСП в клюкарство, лъжи и произвеждане на фалшиви новини.

„Когато не можеш да овладееш своята партия явно и нямаш подкрепата от твоята партия. Не смятаме, че е уместно да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която 10 години е печелила демократично изборите”, коментира Цветан Цветанов от ГЕРБ.

"Не смятаме, че искането на вот на доверие става с магическа пръчка и можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той увери, че това, което прави ГЕРБ след проведените избори, е да изпълни управленската си програма, да се бори ефективно с корупцията и да изпълни приоритетите си във връзка с предстоящото председателство.

„Относно темите как БСП ще се бори с корупцията знаем в исторически план как са се борили с корупцията. Когато ГЕРБ управлява нивата с контрабандата са най-ниските“, изтъкна Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Той смята, че БСП трябва да решава първо вътрешните си проблеми, но не това трябвало да им бъде алтернативното говорене за бъдещо управление.

Цветан Цветанов посочи, че когато нямаш подкрепата от твоята партия, когато съмишлениците на партията започват да напускат партията заради лидера си, не е коректно да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е печелила толкова много избори.

За БСП явно алтернативата на управление, е да могат да формулират фалшиви новини, да вкарват интриги. Политиката, която прави Борисов допринасят за авторитета на България. Нека всеки един, когато говори за приоритети на председателството, да знае, че те вече се изпълняват и са утвърдени“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ се събра на извънредно заседание. Причина стана провелия се вчера конгрес на БСП.

Според ГЕРБ от трибуната на Левицата са изречени груби неистини и е използван езикът на омразата.

На конгреса си в събота БСП обяви, че ще иска вот на недоверие към правителството. 

КОНГРЕС НА БСП: Напрежение в партията заради вътрешна опозиция

"ГЕРБ отказва да приеме и да мълчи пред поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения, изречени по време на 49-я конгрес на БСП. А всъщност този 49-ти конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни. Изречените груби неистини от лидерите на БСП, на ПЕС и от различни депутати от червената партия по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата", посочват от ГЕРБ. Според партията, на конгреса БСП се е занимавала само с ГЕРБ, вместо да види ситуацията в собствените си редици.

САМО ПО NOVA: Стефан Данаилов ден след "кървавото писмо" до медиите

"На последните парламентарни избори българските граждани избраха отново ГЕРБ да управлява страната. Гражданите решиха, че не желаят "алтернативата", която им предлагаха Корнелия Нинова и БСП. Гражданите решиха Нинова да остане в опозиция. Благодарение на тези решения на гражданите, днес икономическата стабилност в страната е налице, страната ни бележи стабилен икономически ръст, чуждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, инфраструктурните обекти вървят в срокове, България е надежден партньор в ЕС и НАТО и българският глас се чува от всички. На тези неща ли предлага отново алтернатива БСП?", пишат още от ГЕРБ.

Управляващите се заканиха на своя конгрес да кажат категорично "никога" на БСП за коалиция.

Стефан Данаилов: Войните в БСП трябва да спрат

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.