Той коментира, че оставката на Николай Петров съвпадна с доста тежък момент за държавата – приемането на бюджета

„Още няма име, което да е одобрено за нов министър на здравеопазването”, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той подчерта, че е от компетентността и правомощията на министър-председателя да направи съответното предложение. „Няма обсъждани имена“, увери Цветанов.

Мирослав Ненков не е получавал официално предложение да поеме поста "министър"

"Към настоящия момент нямаме име, което да бъде обявено като възможен министър на здравеопазването“, посочи той.

Лиляна Павлова: Проф. Петров има подкрепата на премиера

Председателят на ГЕРБ коментира, че оставката на Николай Петров съвпадна с доста тежък момент за държавата – приемането на бюджета. „Другата седмица проектобюджетът ще бъде гледан в пленарна зала. Затова може би не сме толкова бързи за взимането на решение за новото лице, което ще бъде министър. Не мога да се ангажирам със срокове, това е от компетентността на премиера“, посочи той.

Шеф на болница за оставката на здравния министър: Скроена работа

Цветанов уточни, че не знае дали Петров е извършил закононарушение. „В момента говорим за одитен доклад, който е възложен по време на служебния кабинет. Николай Петров винаги е бил на поста си, за да помага на хората. Убеден съм, че той е честен и почтен човек, добър професионалист“, подчерта Цветанов, пише БГНЕС.

ПЪРВА ОСТАВКА В КАБИНЕТА „БОРИСОВ 3”: Тръгва си здравният министър

От друга страна той коментира, че знае, че избраната оферта била най-добрата, която е била дадена, но не било морално. „Колегите казват, че той самият не е знаел, че това е въпросният човек, който живее на семейни начела с дъщеря му. Съобразяваме се е обществените нагласи и личното решение на Николай Петров. 

РОКАДИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО: 12 министри за 12 години

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.