Стефан Станев уби 29-годишната студентка по особено жесток начин

Убиецът на Виола се изправи пред Темида. Софийският градски съд гледа делото срещу Стефан Станев, обвинен за зверското убийство на 29-годишната си приятелка.  

"Заслужавам между 20 и 30 години затвор. Това не трябваше да се случва", каза подсъдимият само пред NOVA малко преди началото на процеса.

Съдът прие да гледа делото по съкратената процедура. Това значи, че Стефан няма да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна, а най-много на очакваното от него наказание - 20 години затвор.

Родителите на Виола - Валери и Райна, поискаха кръвнина от 350 хиляди лева от убиеца на дъщеря си. 

По време на съдебния процес стана ясно, че Стефан е убивал Виола с особена жестокост, като е използвал стик за голф, после я душил.

"Любовта е нещо странно и необяснимо", заяви самият той преди началото на процеса. 

Майката на Виола не издържа на детайлите, изчетени в съдебна зала, и заплака, докато слуша мъчителната технология на убийството.

В 5 часа сутринта на 23 юни, докато момичето спи, Стефан решава да води разговор, който не се състоява. Стефан се чувствал неудовлетворен във връзката и решил да я прекрати, като убие младата жена.

Припомняме ви, че след зверското убийство стана ясно, че срещу Стефан е имало поредица от жалби за домашно насилие от бившата му съпруга Благовеста, които са били неглижирани от прокуратурата.

Младият мъж ще отговаря пред съда и за притежание на високорискови наркотични вещества в апартамента си. 

Мъжът, обвинен за убийството на 29-годишната студентка, беше настанен в психиатрична клиника

ОТ ЖАЛБИТЕ ДО СМЪРТТА: Можеше ли Елена да е жива - говори прокуратурата

Обвиненият в бруталното убийство на приятелката си рецитира Ботев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.