За малкия Якоб тази година празникът ще е по-рано

9-годишният Якоб Томпсън е едно от децата на семейство от град Портланд, щата Мейн. Якоб обича да играе с „Лего”, на видеоиграта „Майнкрафт” и е страстен фен на „Междузвездни войни”. Освен това момчето е всестранен талант - фотограф, певец и комедиант.

Но най-много от всичко Якоб обича пингвините, споделя пред Си Ен Ен неговата втора майка Тара Артинян.

За нещастие Якоб е в 4-ти стадий с невробластом - най-честия солиден тумор в детска възраст. А в началото на октомври докторите казват на семейството му, че на момчето му остава около един месец живот.

Оперираха 2-месечно бебе с тумор на бъбрека

Ето защо близките на детето решават тази година да организират по-рано Коледа, а Якоб иска от хората да празнуват с него, като му пратят картички, казва майка му Мишел Симард.

„Получи картички за Хелоуин, отвори ги и им се радваше като на подарък. Прочете ни ги и имаше голяма усмивка на лицето си”, разказва баща му Роджър Гуай. „Беше развълнуван да прочете какво са написали хората и през целия ден сияеше”.

ДЪЛГАТА БИТКА

Якоб е диагностициран с високорисков невробластом, когато е едва 5-годишен.

В началото на октомври тази година Якоб е приет в болница, а докторите виждат, че невробластомът се е разпространил в главата на малчугана и е нелечим.

„Хората казват, че е „стара душа” и аз вярвам в това, защото той ни научи на толкова много за живота и хората”, разказва баща му.

ПОДРАНИЛА КОЛЕДА

Втората му майка Тара Артурян разказва, че семейството решило да организира по-рано Коледа тази година, за да може и Якоб да празнува.

За него това значи много - сняг, украсена елха, и разбира се Дядо Коледа.

Деца продават ангели, за да спасят 9-годишния Гошко

Но преди подранилата Коледа, която за момченцето е още в началото на ноември, Якоб е помолил за картички хора от целия свят.

И само 5 дни след като ги поискал, получил над сто картички от хора от страната и чужбина.

„Получихме стотици картички от целия свят. Има от Холандия, Австралия, Дания. Получихме дори от Антарктида”. 

Адресът, на който хората пращат картички, е: 

Jacob Thompson
c/o Maine Medical Center
22 Bramhall Street
Portland, ME 04102
USA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.  

Редактор: Ина Григорова