"Докато гледаме кой какво е правил в миналото, текат крупни обществени поръчки", коментира Радев

Президентът Румен Радев подкрепи предложенията на ГЕРБ за ревизия на приватизацията в България, но под условие. В същото време премиерът Бойко Борисов поясни, че предложените промени били насочени не срещу хора или фирми, а срещу длъжностни лица. За да можело там, където следприватизационния контрол е спрял или не е довършен, а има нарушения, да се търси отговорност.

Ще бъдат ли връщани пари от криминална приватизация?

Президентът Румен Радев подкрепи инициативата на ГЕРБ за промени в Конституцията. Но даде да се разбере, че за него приоритетите са други:

„Тук говорим за две различни неща – едното е преглед на миналото, за което партия ГЕРБ настояват и което аз приветствам! Но много по-важно е да се фокусирам върху настоящето и бъдещето, защото докато гледаме кой какво е правил в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях?”, попита президентът Радев.

Фантастика или справедлива ревизия са исканите промени в Конституцията?

„Сегашните сделки, които са си в давност, всеки сигнал, който БСП е изпратила до прокуратурата се разглежда, проверява, върху тях няма никакъв проблем”, заяви премиерът Бойко Борисов.

За фокусирането в миналото, Борисов повтори тезата, че не става въпрос за  разчистване на сметки. По думите му, ако има някой лично засегнат от неродения закон, това бил той - заради личните си отношения в миналото, и намесването на името на Цветелина Бориславова в темата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.