Луксозните смартфони били поръчани онлайн

Да задлъжнееш за скъп телефон, без да си го купувал и без да го притежаваш. В нова измамна схема мошеници крадат личните ни данни и си поръчват скъпи смартфони на наше име. 

Преди седмици Ива и Калин изненадващо научават, че всеки от тях си е купил последен модел мобилен телефон с абонаментен план. 

КИБЕРИЗМАМА ЗА МИЛИОНИ: Потребители осъмнаха с имейли, че дължат пари

"Впоследствие става ясно, че съм си заявила нова карта, нов номер - към моя досегашния. Малко над 2 000 лева е сумата, която трябва да изплатя", разказва Ива Боцева. 

"Ало" измамници заплашвали със смърт майка и син (ВИДЕО)

Скъпите телефони са поръчани по интернет. Но не от Ива и Калин. А от някой друг. Засега неизвестен. Двамата поотделно започват да разплитат схемата. Оказват се с открадната самоличност. Подават жалка до мобилния оператор и до полицията.

ИЗМАМА В ИНТЕРНЕТ: Плащаш за стока, а не я получаваш (ВИДЕО)

А телефоните е трябвало да бъдат доставени на адрес в София. По куриер. Ива успява да се обади навреме на спедиторската фирма и да спре доставката на устройството. В крайна сметка измамата е предотвратена. 

От мобилния оператор отричат да имат общо със схемата. Не знаели кой и как е откраднал личните данни на клиентите им, но са категорични, че не е техен служител.

Полицията все още търси измамниците.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.