Парите, които ще похарчим за 8-и декември, Коледа и Нова година, пресметна Георги Георгиев в "На твоя страна"

Колко ще ни струват предстоящите празници и има ли още свободни места по курортите у нас и в чужбина?

Дълга почивка по Коледа, а кога ще почиваме през 2018-а?

На прага на най-празничния месец – декември – ще направим сметката за предстоящите 8 декември, Коледа и Нова година. Очакват ни натоварени откъм емоции, но и откъм разходи дни. Първо поглед към най-близкия празник. 8 декември в Рим, Дубай и Париж или 8 декември в Банско, Боровец и Пампорово? Очакванията са 208 000 студенти да празнуват на 8 декември. От тях 25 000 ще се възползват от туристически услуги.

Средно в родните планински и спа курорти един студент ще похарчи 86 лв. Като най-солена ще е сметката за морските ни курорти. В планинските ни курорти средно ще се харчи между 75 и 165 лв., а в спа хотелите празникът ще излезе на младите хора между 45 и 125 лв. Най-икономичният вариант остават семейните хотели и къщите за гости – около 45 лв. Да погледнем и сметката за празнуване в чужбина. Средно – 280 лв. Като в по-близките дестинации 8 декември ще струва около 115 евро. А студентски празник в някоя от големите европейски столици ще ни излезе 450 евро.

Oткриват германския коледен базар в София (ВИДЕО)

Бърз поглед и към офертите за Коледа и Нова година. Ако все още не сте направили своя избор – ето полезна информация за цените и свободните места. И въпреки че това са предимно семейни празници – очакванията са на път за Коледа да тръгнат 480 000 души – от тях 120 000 – в чужбина. Новогодишните празници извън дома си ще посрещнат 520 000 българи – 120 000 – са избрали да отброят последните секунди на годината - зад граница. Колко средно ще похарчим – у нас – 285 лв., а в чужбина – 495 лв.

Общо за пътуване и празнуване около Коледа и Нова година, джобът ни ще олекне със 175 млн. лв. Ето и цените на пакетите – те започват от 155 лв. в семейните хотели и къщи за гости и достигат до 1650 лв. в луксозните хотели в планинските ни курорти. В чужбина – най-евтино ще посрещнем Новата година в съседните държави – пакетите започват от 115 евро, в европейските столици, където празненствата са доста пищни, - 450 евро, а офертите за любителите на екзотичните дестинации - Куба (1470 евро), Виетнам и Камбоджа (2549 евро). 

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

Ето и още от "Георги Георгиев на твоя страна":

Надписват ли ни сметките за парно и топла вода? (ВИДЕО)

Да се намали ли работната седмица на 4 дни?

Кой ще плаща със 180% по-скъпа "Гражданска отговорност"?

Какво печелим и какво губим от смяната на времето?

ЛАБОРАТОРЕН ТЕСТ: Опасни ли са наргилетата и електронните цигари?

Плодовете поскъпват заради масово измръзване

Защо пътищата в Танзания са по-добри от нашите?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.