Реагираха ли адекватно силите за сигурност на британската столица?

В Лондон хиляди хора бяха евакуирани заради сигнал за стрелба на една от най-големите станции на метрото. Силите за сигурност реагираха като на терористична заплаха. Няма пострадали. Британската столица се размина само с паниката и хаоса.

Илиян Найденов се оказа в магазин в Лондон по време на евакуацията. Неговият пост в социалните мрежи привлече вниманието ни. В него той разказва за измеренията на ужаса при един сигнал, който се оказва фалшив, но пък е много показателен за постоянния ужас, в който живее Европа през последните години. Въпреки изключителните мерки за сигурност в един от най-охраняваните градове. 

Евакуираха станция на метрото в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Продавачките ни накараха да излезем от магазините и да отидем на улицата, където беше огромен хаос. Хората бягаха в различни посоки. Чух силен вик на жена. Хванах приятелката си и започнахме да бягаме. Смятахме, че има въоръжени мъже навън. Накрая влязохме в склад на магазин, който се намираше отзад. Заедно с нас имаше още много хора. Вътре прекарахме около 40 минути и една местна жена успя да се свърже с полицията. Униформените ни казаха за стрелба в метрото и ни заповядаха да не излизаме, докато те не дойдат на място. 40 минути по-късно те наистина дойдоха. Навън беше пълен ад. Всичко беше изпочупено. Хората са нахлували в магазините, за да се спасят. Всички сме много стресирани от това, което се случва по света. Дори при фалшив сигнал, хората започват да бягат", разказа за "Събуди се" Илиян Найденов. 

"Паниката вчера беше голяма. Но в момента всичко е спокойно. Улиците са празни и спокойни", коментира Ива Софиянска-Божкова, която също беше в британската столица по време на Черния петък. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.