120 души на лодки са опитвали да стигнат бреговете на Гърция

Екип на „Здравей, България” се срещна с мъж, който заедно с колегите си е спасил повече от 400 мигранти. В края на миналата седмица заедно с колегите си изкараха от морето 120 души, които се опитваха да стигнат бреговете на Гърция с две гумени лодки.

Български кораб спаси 120 мигранти в Егейско море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Капитан Александър Бонев е командир на гранично-полицейски кораб "Обзор". Свикнал е да отсъства от дома дълго, защото вече 21 години работи във военноморските сили и в „Гранична полиция”.

Спасиха 153 мигранти в Черно море

През последния месец обаче за първи път капитан Бонев видял толкова много мигранти, които търсейки спасение, рискуват живота си. В последните две извадени лодки имало общо 120 човека, но спасените били 119. Едно дете не успяло да оцелее.

Лодка с мигранти акостира на препълнен с хора плаж в Испания (ВИДЕО)

Александър Бонев заедно с колегите си на българския кораб участват в мисия "Посейдон" на "Фронтекс". От началото на ноември пазят по бреговете на Егейско море границата между Гърция и Турция и вече са спасили повече от 460 мигранти от морето.

Спряха близо 140 нелегални мигранти край Либия

Разстоянието от бреговете на Турция до сушата на Гърция е между 4 и 6 мили, обяснява капитанът. На препълнените гумени лодки им трябват около два часа да го изминат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.