19 деца са ранени, поне седем от тях - тежко

Четири деца загинаха в тежка катастрофа във Франция. Автобус с ученици беше блъснат от влак край град Перпинян. 19 деца са ранени, поне седем от тях - тежко.

Жетвите са измежду пътниците в автобуса, който превозвал деца на възраст между 13 и 17 години.  Някои от пострадалите бяха откарани с медицински хеликоптер в по-големи градове.

Катастрофата станала на железопътен прелез в Мийас до френско-испанската граница. Автобусът е бил разцепен на две от удара. Все още не е ясно как се е озовал на линията, когато е преминавал влак.

Президентът на Франция Еманюел Макрон написа съболезнователно обръщение към роднините и близките на пострадалите.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Автобусът не се беше засилил отдалеч. Всъщност се движеше бавно, защото тук е кръстовище. Не мисля, че става въпрос за проблем със спирачките. Не мога а проумея какво се случи”, обясни Робер Тайон, очевидец на катастрофата.

„Съобщаването на конкретна информация на близките не е лесно, защото много трудно установяваме самоличността на убитите и ранените. Започнахме идентифицирането, работим възможно най-бързо”, заяви министър-председателят на Франция Едуард Филип. 

Година след ужаса в Хитрино: Ще останат ли пострадалите без обезщетения?

Министърката на транспорта Елизабет Борн описа в Twitter сблъсъка като "ужасна катастрофа" и добави, че веднага тръгва към мястото на инцидента. 

От офиса на областния управител на Перпинян и от националната жп компания засега не коментират причините за катастрофата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.