Снегът заваля в петък вечерта, когато хиляди гърци тръгваха на коледна ваканция

Първият снеговалеж в Гърция предизвика километрични задръствания и стотици коли останаха блокирани за часове. Снегът заваля в петък вечерта, когато хиляди гърци тръгваха на коледна ваканция.

СНИМКИ ОТ СНЕЖНА ГЪРЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

Лошото време взе и една жертва. 80-годишна жена е намерена, затрупана под преспи сняг.

На магистралата Атина–Ламия се образува задръстване от 15 км и машините стояха на пътя около 8 часа. Движението беше възстановено чак към полунощ.

Какво време ни очаква за Бъдни вечер и Коледа?

В континентална Гърция – в Коринт, Ахая, Аркадия и много други райони, предупреждават водачите да поставят вериги, а в планинските райони движението е преустановено.

СНЕЖНА БУРЯ В КАНАДА: 75 000 домакинства останаха без ток (ВИДЕО)

На някои места полицията забрани преминаването на тежки камиони. В столичния регион Атика беше спряно движението в планините Парнита и Пентели, както и на старата национална магистрала Атина–Тива от градчето Вилия.

Заради буря е забранено излизането на кораби от пристанищата Рафина и Лаврио, а от Пирея няма да има кораби за Цикладските острови.

От българското посолство в Атина информират, че към момента не са постъпвали сигнали от наши сънародници за възникнали проблеми във връзка с пътната обстановка.

Очакванията на метеоролозите са за ново влошаване на времето по-късно през днешния ден.

Кореспондент: Бойка Атанасова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.