Властите в Пхенян са категорични, че няма да се откажат от ядрената си програма

Новите санкции на ООН срещу Северна Корея се равняват на военни действия и на пълна икономическа блокада на страната. Това се казва в изявление на външното министерство на страната, цитирано от БТА.

Съветът за сигурност на ООН с нови санкции срещу Северна Корея

"Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза на завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята и да засилят максимално натиска срещу нашата страна. Ще укрепим допълнително нашите сили за защитно ядрено възпиране, целящи да прекратят американските ядрени заплахи, изнудване и враждебни действия, като създадем практически баланс на силите със САЩ", категорични са от Пхенян.

"Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да загърбят враждебната си политика към КНДР и да разберат, че надеждата да се откаже от ядрените оръжия, които развихме и завършихме с всякакви трудности, е илюзия", заявяват още от министерството.

На 29 ноември Съветът за сигурност на ООН наложи таван на вноса на суров и пречистен петрол и блокира ключови източници на доходи, с които се финансираше оръжейната програма.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.