Причина за решението са съображения за сигурност

От следващата седмица в Западното крило на Белия дом се забранява използването на лични мобилни телефони както от персонала, така и от посетители.

Съобщението беше направено от говорителя на Белия дом Сара Сандърс. Тя аргументира решението със съображения за сигурност.

"Персоналът ще може да върши работата си с раздадените от правителството устройства и да продължи да работи усилено в интерес на американския народ", каза Сандърс.

СКАНДАЛ В БЕЛИЯ ДОМ: Адвокатите на Тръмп заплашват със съд бивш негов съветник

В Западното крило е разположен Овалният кабинет на президента и офисите на най-близките помощници на държавния глава.

Откакто встъпи в длъжност, Тръмп многократно е осъждал изтичането на информация към пресата.

Излезе скандална книга на съветника на Тръмп

Но най-новите разкрития в нова книга "Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп" на журналиста Майкъл Улф предизвикаха Тръмп да каже, че бившият му главен стратег Стив Банън си е "загубил ума". Банън е цитиран в книгата да казва, че синът на Тръмп Дон Младши , зетят Джаред Кушнер и бившият мениджър на кампанията на Тръмп Пол Манафорт са били "предателски" и "непатриотични" поради срещи по време на кампанията с адвокат, свързан с Кремъл, заради обещание за нелицеприятна информация за Хилари Клинтън.

"Стив се преструва, че е във война с медиите, които той нарича опозиционна партия, но въпреки това използваше времето си в Белия дом, за да изтича чрез него фалшива информация към медиите, за да се превърне в по-важен, отколкото беше", каза Тръмп. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.