Агентите проверяват дали Хилъри Клинтън е злоупотребявала с власт в полза на организацията с нестопанска цел

Федералната следствена служба (ФБР) e разследвала „тихо“ Фондацията „Клинтън“ от месеци насам, съобщава Агенция "Фокус", цитирайки информация на американското изданиe "Washington Post".

Според информацията на изданието, служителите на ФБР разследват дали в периода 2009 г. до 2013 г., когато Хилари Клинтън изпълняваше поста на американски държавен секретар, тя е злоупотребявала с влияние или власт в полза на организацията с нестопанска цел, основана първоначално от нейния съпруг и бивш американски президент Бил Клинтън.

Фирма, наета от щаба на Тръмп, искала от Уикилийкс имейли за Хилари

Според първоначалната информация, не става ясно какви конкретни дарения или обвинения са обект на разследването, но според запознатите източници, във ФБР и Министерството на правосъдието има определен скептицизъм относно възможността за откриване на нещо нередно.

Изданието обаче отбелязва, че самото наличие на такова разследване ще доведе до политически обвинения от страна на Демократическата партия на САЩ спрямо Републиканската партия.

Клинтън обмисля да стане водеща на телевизионно предаване

Разследването срещу Фондацията „Клинтън“ първоначално бе прекратено през 2016 г., но някои лица, участващи в него отбелязаха по това време, че спирането е само временно, тъй като би могло да бъде разгледано като политически процес срещу тогавашната кандидат-президентска кампания на Клинтън. Членове на Републиканската партия от дълго време обвиняха Хилари Клинтън в корупция, докато от Фондацията определиха разследването като политическо. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.