Това съобщава електронното издание на „Уолстрийт джърнъл“

Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ е започнала разследване на фирми, които по-рано е управлявал зетят и висш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп Джаред Кушнер. Това съобщава електронното издание на „Уолстрийт джърнъл“.

Зетят на Доналд Тръмп е искал „таен канал за връзка с Русия”

Според източници на изданието компанията Kushner Companies, действаща в сферата на недвижимите имоти и строителството, се проверява дали се е опитвала да използва в свой интерес програмата за привличане на чуждестранни инвестиции чрез издаването на визи от категорията ЕВ-5 на богати чужденци.

Какво трябва да знаем за зетя на новия американски президент? (СНИМКИ)

През май 2017 г. представители на комисията изпратили в компанията искане за предоставяне на документи, засягащи дадената програма. По-рано беше съобщено, че в същия този месец прокуратурата на щата Ню Йорк поискала фирмата да й изпрати информация за проекта, който се финансира във връзка със споменатата инициатива.

ВИЖТЕ ТУК НОВИЯ ДОМ НА ДЖАРЕД И ИВАНКА

От споменатото искане на комисията не става ясно кои точно проекти на Kushner Companies са предизвикали съмнения в този регулаторен орган. През 2017 г. прокуратурата на Ню Йорк се интересувала от строителството с участието на Kushner Companies на две високи сгради в Ню Джърси.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СВАТБАТА НА ДЖАРЕД И ИВАНКА

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.