Това каза бащата на раненото в катастрофа с Максим Стависки момиче

"Петър Христов спаси живота на Мануела, това е нещо, за което ще му бъда признателен цял живот. Обичам го като брат", каза пред "24 часа" бащата на ранената в катастрофа с Максим Стависки през 2007 г. Мануела Горсова. Момичето от Велико Търново продължава да е в будна кома, а убитият бизнесмен бе основен благодетел на семейството в борбата им за нейното възстановяване.

ПОКАЗЕН РАЗСТРЕЛ: Убиха известен бизнесмен в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

- Г-н Горсов поддържахте ли връзка наоследък с убития бизнесмен?

КОЙ Е УБИТИЯТ В СОФИЯ ПЕТЪР ХРИСТОВ

- Поддържахме връзка, той спаси живота на Мануела, това е нещо, за което ще му бъда признателен цял живот.Последните години се справям сам, но когато е имало случаи да не мога да се справя, никога не е отказвал да помогне. Уникален човек, просто за мен беше повече от брат. И той помагаше не само на Мануела, на толкова други хора е помогнал, само че не искаше да се разчува. Не обичаше показност.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА ВИЖТЕ ТУК

- Виждали ли сте го скоро?

-Мисля че преди 2-3 месеца минах през офиса, разговаряхме как е Мануела. Аз просто минавах оттам. Не изглеждаше притеснен, усмихнат си беше. Него човек не можеше да го уплаши и дори и да е получавал заплахи, той няма да тръгне да споделя с никой. Каквото и да кажем за Петър, е малко. Знам, че ще се изпишат тонове глупости, но истината е, че Петър беше уникален мъжкар и изключително точен човек.

МВР: Няма данни Петър Христов да е бил заплашван (ВИДЕО)

- Какво би могло да стои зад този разстрел?

- Нямам идея, това е голям шок за мен и за семейството ми.

- Каква сума дари той за лечението на Мануела през годините?

- Вижте, аз съм говорил на тази тема с него и той ми казваше:"Аз не съм счетоводител и не давам пари, за да ги смятам". Той помогна за оборудването на апартамента в Търново, другата част даде Влади Въргала. За лечението й в Израел, което беше изключително скъпо - 1500 долара на ден, последните 3-4 месеца пое изцяло Петър Христов. Страхотен беше, не мога да повярвам, че го няма.

Източник: "24 часа"

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.