Причината - поредица от скандали в кабинета

Британските министри ще трябва да спазват нови правила за избягване на неуместно поведение, малтретиране и сексуални злоупотреби след скандали заради неморално поведение на членове на кабинета, съобщи говорител на министър-председателят, цитиран от "Франс прес" и БГНЕС.

На първото заседание след промените в правителството Мей е информирала кабинета, че министерските правила за поведение са били осъвременени.

Четири водещи министри запазиха постовете си в кабинета на Тереза Мей

През ноември Майкъл Фалън подаде оставка като министър на отбраната след като беше обвинен в непристойно докосване на журналистка преди няколко години.

Заместникът на Мей Деймиън Грийн също беше обвинен в непристойно поведение от млада активистка, което той отрече категорично. Грийн беше уволнен през декември за това, че излъгал относно порнографията, открита на компютъра му преди 10 години.

Множество депутати също бяха разследвани за непристойно поведение, а лидерите на основните политически партии се съгласиха да въведат нови гаранции за работещите в парламента служители.

ЗАРАДИ ПОРНО: Заместникът на британския премиер подаде оставка

Правилата за поведение са съобразени и с оглед на скандала, който свали трети министър от кабинета на Мей в края на миналата година.

Министърът за международната помощ Прити Пател трябваше да подаде оставка след като проведе срещи с израелски официални лица и с премиера на Еврейската държава Банямин Нетаняху, несъгласувани с Лондон, докато беше във ваканция в Израел.

Въвеждат се изисквания за докладване на официални срещи в страната и особено в чужбина. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.