В автобуса са пътували 40 души

Тежка катастрофа на пътя Варна - София рано тази сутрин. Линейка и автобус, пълен с пътници са се ударили близо до Омуртаг. 62-годишният шофьор на линейката е загинал. Сред пътуващите в автобуса 40 души няма сериозно пострадали, съобщават от МВР.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Вторият шофьор в камиона от катастрофата край Микре: Беше ужас!

Инцидентът е станал малко преди 03.45 часа тази сутрин в района на село Камбурово, община Омуртаг, в посока София. 

Микробус уби пешеходец на пътя Варна-Бургас

Шофьорът на линейката се е движил с несъобразена с пътните условия скорост, изгубил  е контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в идващия насреща автобус. Алкохолната проба на шофьора на автобуса е отрицателна.  

Линейката е собственост на "Шишеджам" и няколко часа преди инцидента е закарала пациент, пострадал при трудова злополука в предприятието. Когато станала катастрофата, шофьорът се прибирал към дома си в село Панайот Хитово. 

Темата на NOVA: Кои са най-смъртоносните маневри на шофьорите?

Заради катастрофата временно беше създадена организация за използване на обходен маршрут за движение, като за пътуващите в посока София той беше през селата Камбурово и Изворово, а за тези в посока Варна – през Изворово и Камбурово. Малко преди 8.00 часа движението беше нормализирано.

КАСАПНИЦА НА ПЪТЯ: 9 жертви и 19 ранени след челен удар на пътнически автобус и камион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

Загиналите при катастрофи само от началото на годината са 10. Това означава, че всеки ден войната на пътя взима една жертва. По данни на "Пътна полиция", до  10 януари са станали 130 пътно-транспортни произшествия. 

Тежка катастрофа затвори Подбалканския път София - Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.