Разговор с Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка

В очакване на събитията покрай европредседателството, държавата започна засилени проверки срещу нерегламентирания превоз. Екип на NOVA отиде на място, за да разбере повече за акцията на Автомобилната администрация и Икономическа полиция.

Сигурността и организацията за откриването на европредседателството – под контрол

В хода на акцията бяха открити нарушители, които причакваха гости на столицата на летището. Оказа се, че един от самозваните превозвачи няма и шофьорска книжка. Властите предупреждават, че този транспорт е опасен за пътниците.

С девет протеста започва европредседателството ни

За да не попаднат делегатите за европредседателството в този капан, контролът ще е засилен в следващите месеци. Освен това за гостите ще има осигурени електромобили с шофьори.

УБИЙСТВА ПРЕДИ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: Цели ли се политическа дестабилност?

В ефира на NOVA председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, Йонко Иванов заяви, че подобни акции е трябвало да се проведат няколко пъти от началото на годината, за да се пресече тази нелоялна търговска практика.

Центърът на София - блокиран заради започващото европредседателство

Той подчерта, че тези практики трябва да се криминализират, както в Закона за движението по пътищата, така и в другите закони. Според него гостите на София ще бъдат значително улеснени, ако получават информация за легалните таксита и превози още в самолетите. Какви други мерки могат да се вземат срещу незаконните превози вижте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.