Проектът беше договорен по време на Срещата на върха в София, а целта - районът да стане технологичен лидер

Старт на цифровата програма за Западните Балкани. Проектът беше договорен по време на Срещата на върха в София, а целта - районът да стане технологичен лидер.

Мария Габриел: Ключов напредък за Единния цифров пазар по време на председателството

През следващите няколко месеца трябва да се усетят ефекта от намалените тарифи за разговори на Балканите и да започне подготовка за въвеждане на 5G мобилен интернет.

Следващата важна стъпка за Балканите е среща на високо ниво между страните от Централна и Източна Европа и Китай, която ще се проведе в София след седмица.

Московски: Тези шест месеца бяха успешни за Българското председателство

„Ние от Западните Балкани винаги сме имали претенции, че сме най-умните, но и най-бедните, и един от начините да се докажем на западния свят е, че можем да бъдем лидери. Имаме и силите, имаме и 9-те млрд. евро от ЕС, имаме и българския еврокомисар. Паралелно с жп линиите, магистралите и пристанищата да се възползвам, докато копаем, да опънем и оптичните кабели, за да подготвим и дигиталната инфраструктура. А не след това да копаем два пъти типично по български или по балкански. Нашето свърши, сега да му мислят австрийците”, коментира българският министър-председател Бойко Борисов.

МИГРАНТСКАТА КРИЗА: България няма да приема обратно бежанци от Западна Европа (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.