Столичната община призова хората да ползват градския транспорт

При засилени мерки за сигурност страната ни дава официален старт на европредседателството. Церемонията по откриването ще се състои в Народния театър "Иван Вазов" тази вечер, а до театъра вече е разположена специална шатра, в която по интерактивен начин са представени едни от най-красивите кътчета в България, нашата писменност и история. 

Паркирането и придвижването в центъра тази вечер ще бъдат почти невъзможни, предупреди полицията. Столичната община призова хората да ползват градския транспорт. КОИ УЛИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ ВИЖТЕ ТУК

Властите обещаха да помагат на гражданите и на свой ред ги помолиха да им се обаждат за всеки съмнителен предмет или човек.

Сигурността за откриването на европредседателството – под контрол

Преди официалното откриване премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

На срещата ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Всички официални гости пък ще могат да разгледат интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници.

През следващите шест месеца в София ще има 460 събития за председателството и ще се наложи да свикнем с отражението им върху транспорта, спорта и културата. В НДК ще продължават концертите и изложбите, но на тях ще се влиза след проверка на скенер.

Репортери: Велина Сашева, Методи Владимиров

Посланик Ема Хопкинс: България ще има чувствителна роля в преговорите за Brexit

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.