Той подчерта, че тази провокации целят да разрушат постигнати споразумения

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви като провокация нападението с безпилотни самолети срещу руска военна база в Сирия, предаде ТАСС.

На среща с ръководители на руски печатни издания и информационни агенции той подчерта, че тази провокации целят да разрушат постигнати споразумения.

"Там бяха провокатори, но не турци. И знаем кои са те, знаем колко и на кого са платили за тази провокация. Що се отнася до тези инциденти, то в тях няма нищо добро. Това са провокации, насочени към проваляне на постигнати по-рано договорености", каза Путин.

САЩ: Не сме замесени в нападения с дронове срещу руски бази

Руският президент съобщи, че преди да влезе в залата за пресконференцията е разговарял с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. Той изрази увереност, че "нито турски военни, нито турското ръководство или турската държава" имат някакво отношение към този инцидент.

Руският Генщаб: САЩ обучават бивши бойци на ИДИЛ в Сирия

"Няма съмнение, че нападенията са били добре подготвени. Знаем кога и къде са били предавани тези безпилотни апарати и колко са те. Тези летателни апарати са били камуфлирани - искам да подчертая това, - камуфлирани като самоделно производство. Всъщност там съвършено очевидно има елементи от високотехнологичен характер", заяви Путин, цитиран от БТА.

По-рано днес руски военни съобщиха, че през нощта срещу 6 януари бунтовници са извършили нападение с безпилотни самолети срещу обекти на въоръжените сили на Русия в Сирия, припомня ТАСС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.