Населеното място ще бъде покрито с 40 хиляди дървета и 1 милион растения

Първият град-гора в света ще бъде построен в Китай. Всичките сгради в новото населено място ще бъдат покрити с дървета и растения. Целта е да се ограничи огромното замърсяване на въздуха, пише на сайта на архитекта, цитиран от в. „Метро”.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА ТУК

Италианският архитект Стефано Боери Архитети ще превърне тази футуристична визия в реалност. Градът ще е дом на 30 хиляди души и ще се казва „Люджоу”, когато бъде изграден до няколко години.

Как за 10 долара да си купите курорт на Карибите (ГАЛЕРИЯ)

Архитектите се надяват, че новият град ще абсорбира около 10 000 тона въглероден двуокис, 57 тона полюции и ще произвежда по 900 тона кислород годишно.

НЕЗАКОННА СЕЧ: Унищожава се вековна гора край Тулово

Офис сградите, къщите, хотелите и болниците ще бъдат напълно покрити от 40 хиляди дървета и един милион растения от 100 растителни вида.

София и Русе дишат най-мръсния въздух (ВИДЕО)

Градът ще има вентилационна система, която се захранва от геотермална енергия и покриви със соларни панели. Площта му ще бъде 175 хектара по поречието на река Лю в Гуанси. Надеждата е, че растенията ще позволят на града да „подобри качеството на въздуха, да намали средностатистическата атмосферна температура, да създаде звукови бариери, както и да подобри биологичното разнообразие”.

Стотици милиарди вируси се разпространяват в атмосферата

Проектът ще създаде „хабитат за птиците, насекомите и дребните бозайници, които живеят на територията на река Лю”, казват архитектите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.