Опозиционерът трябва да излежи 4 месеца "на топло"

Един от лидерите на опозиционния черногорски Демократичен фронт Милан Кнежевич отказа доброволно да се яви и да излежи ефективната си присъда за нападение срещу полицай, защото майка му забранила да отива в затвора, съобщава БГНЕС.

Юнкер: Западните Балкани първо да си решат конфликтите и след това да влизат в ЕС

„Когато тя разбра, че става дума за призовка за отиване в затвора, каза твърдо: „Дай Боже, тази призовка да е последната, която ще ти изпратят от съда. И да знаят, че ти доброволно няма да отидеш, докато не те приберат”, казала майката на Кнежевич.

"А аз винаги слушам майка си", допълни политикът.

Предлагат "бърза писта" за приемането на Сърбия и Черна гора в ЕС

Кнежевич беше осъден на 7 месеца затвор за нападение срещу полицай при изпълнение на службата му пред сградата на Скупщината по време на уличните протести на опозицията през октомври 2015.

Еврокомисар: Сърбия трябва да разреши граничните спорове със съседите си

В края на януари съдът намали присъдата на 4 месеца. През есента на 2015 черногорската опозиция протестираше с искане на оставката на правителството на тогавашния премиер Мило Джуканович и отказ от курса за интеграция на страната в НАТО.

Свидетел: Отказах руската заповед да убия черногорския премиер

Опозиционният политик е подсъдим и по делото за опита за организиране на държавен преврат в деня на парламентарните избори в Черна гора през октомври 2016.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.