Какво трябва да правим в случай на взрив, масова стрелба или нападение срещу пешеходци?

Софийската община с план за реакция при евентуален атентат. Кои са най-уязвимите места в столицата и как ще реагират властите?  Взрив, масова стрелба, нападение над пешеходци. Това са само малка част от потенциалните заплахи, срещу които се изправя столичната община.

Франция задържа трима заподозрени за атентата в Барселона

„Никога не можем да сме защитени на 100 %”, заяви експертът по национална сигурност Пламен Василев.  И все пак, за да завиши процента на защита общината приема план за действие.

Арестуваха помощник на атентатора от влака Амстердам - Париж

Той включва три нива на заплаха и четири степени на реакция. Код червено е най-високата степен. В цялата страна хората ще бъдат обучени как да реагират в различни ситуации. Целта- всеки да си отговори на въпроса какво да правим при терористичен атентат.

Откриха подозрителен пакет в АЕЦ "Тианж" в Белгия

„При контакт с терорист да не бъдат агресивни, да не го изнервят, да сигнализират компетентните органи”, заяви Кристина Лазарова от Дирекция „Сигурност”. Разиграват се различни ситуации. Сред тях и врязване на превозно средство в пешеходци.

Най-пострадалата българка от атентата в Сарафово говори пред съда

Най-сериозни мерки се предприемат в метрото. Спецчастите съветват при евентуален взрив да не бързаме да бягаме, защото не се знае дали напрежението по релсите е прекъснато. В момент на паника обаче хората често губели самообладание, смятат пътуващите.

В Атина арестуваха афганистанец, носел в раницата си детонатори

Според експерти най-важното нещо в борбата са спецчастите. Всеки град в страната, трябва да приеме подобна стратегия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.