Властите имат сериозен проблем с разпитите на лица, които са заподозрени в терористична дейност

Буксуват ли делата срещу терористите? Във вторник властите са търсили „под дърво и камък” преводач, за да могат съдиите да се произнесат по случая срещу задържания мароканец. Мажд Алгафари заяви в "Здравей България", че няколко пъти са правени постъпки за промяна на наредба номер 1 за съдебните преводачи, но резултат няма и наредбата не е променена.

Мароканецът Науфал Захри обжалва задържането си под стража

„Тази наредба блокира цялата работа на досъдебното производство, прокуратурата и съда”, каза той.

Кой разговаря с един високопоставен член на ИДИЛ, за какъвто се смята, че е задържаният у нас мароканец? „Има” такива експерти, заяви Алгафари, но „за едно заплащане от 15 лв. на час няма кой да отиде, да разговаря с екстремистите по искане на съда", добави той.

Арестуваха помощник на атентатора от влака Амстердам - Париж

Преводачът каза, че качеството на този вид работа за такива случаи е много лошо. Самият Мажд Алгафари не спестява и истината за ситуацията по българската граница. Той твърди, че както преди, така и сега, българската граница се преодолява изключително лесно.

„Те продължават да влизат”, каза той за мигрантския поток.

Кой е мароканският боец от ИДИЛ, когото властите задържаха?

„Ако не беше показал тези документи, може би никой нямаше да разбере, че това е лицето Х, че е издирван от Интерпол, че е терорист и т.н.”, коментира той случая с мароканеца.

„Цяла Европа сме един разграден двор, особено що се отнася до мигранти”, обобщи Алгафари.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.