По случая работят полицейските власти в Бургас, Русе и северната ни съседка

Удар на бургаската полиция по телефонните измамници. След откраднати близо 44 хиляди лева след телефонни измами, е заловено муле на "ало" измамниците.

81-годишна жена измами телефонни измамници

60-годишният Никола Китанов от Свети Влас е работел с група за телефонни измами, която в момента пребивава на територията на Румъния. По случая освен бургаската полиция работят полицията в Русе, както и властите в Румъния, предаде БГНЕС.

Безработен спря "ало" измамници и върна парите на тяхна жертва

През последните пет дни в Бургас са измамени петима възрастни жители, като общата сума, която са прибрали измамниците, е близо 44 хиляди лева. Разследването ще установява дали има още излъгани. Очаква се в утрешния ден прокуратурата да даде изявление. Никола Китанов е направил пълни самопризнания за участието си в пет измами на възрастни хора от Бургас.

Как 8-годишно дете стана жертва на „ало” измамниците?

Полицията обаче успява да проследи схемата след измамата на петата жертва. 65-годишната жена тегли от банката близо 25 хиляди лева, и според указанията ги хвърля в кошче за боклук на улица „Гурко”. 60-годишният Никола ги е взел и е тръгнал към Русе, където да премине границата и в Румъния да предаде парите на останалите участници в престъпната група. Мулето е задържано преди град Русе.

Нов вид измама "напомпва" телефонната ни сметка в пъти (ВИДЕО)

„Намерени и иззети са мобилният телефон на 60-годишния мъж от Свети Влас, който всъщност е и извършител на взимането на парични суми от петте телефонни измами. Намерена е автомобилната навигация на автомобила, както и сумата от 29 хиляди лева, която всъщност е общата парична сума от последните две телефонни измами осъществени на територията на Бургас град, спрямо възрастни бургазлии”, съобщи говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Задържаха 16-годишен със 76 000 лева от "ало" измама (ВИДЕО)

Освен схемата за помагане на полицията за залавяне на "ало" измамници, продължава да работи и другата всеизвестна схема - за пострадал болен, за който трябва да се плати в болницата. Въпреки непрестанните предупреждения към хората да не вярват на подобни телефонни схеми измамите продължават.

Българка участвала в пирамида за измама с криптовалута (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Каза, че дъщеря ми е в болницата, счупен крак, не знам си какво, някъде била паднала, счупила си крака. И казват, била в болницата и някакъв лекар се обажда. И аз питам как се казва този лекар. Той обаче измисли там някакво име, не си го спомням точно името. След това питам, ами, добре, как се казва дъщеря ми и те затвориха”, сподели Мара Георгиева от Бургас, която са опитали да измамят наскоро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.