За пореден път властите призовават гражданите да бъдат бдителни

 Шест опита за телефонни измами на територията на Пазарджик и села от общината са направени само в рамките на днешния ден. Това каза за Радио „Фокус“ говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов.

"Ало" схеми от чужбина напомпват сметките ни за телефон

Той уточни, че измамниците ползват познатата схема като се представят за полицаи и твърдят, че телефонът, на който звънят, е в списъка на измамниците, а собственика на телефона трябва да окаже съдействие на полицията като даде определена сума, който ще бъде използвана за залавяне на измамниците.

Уличиха български "ало" измамници в Румъния

„Хората, които звънят, са самите измамници. Ако не получат исканите пари те отправят сериозни заплахи – за отвличане, дори за убийство“, коментира Стоянов. Той обясни, че всички, които получат подобни обаждания, трябва незабавно да подадат сигнал на телефон 112.

81-годишна жена измами телефонни измамници

„Полицаите не искат пари и не включват граждани при работата си по разкриване на различни престъпления, включително и измами. Гражданите трябва да са бдителни и да не се доверяват на обаждания по телефона, при които се използват имена на полицаи, за да се искат пари“, каза още Стоянов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.