Сценарият е друг, но е със същите изпълнители - ЧЕЗ, ток и популистки изказвания, смята премиерът

"От това, което виждам, стигам до извода, че някой иска да повтори февруарските събития. По друг сценарий, но със същите изпълнители - пак ЧЕЗ, ток и популистки изказвания". Това каза на брифинг в Народното събрание премиерът Бойко Борисов. Повод за изказването му беше казусът около сделката за закупуване на ЧЕЗ.

"В един момент се получава едва ли не, че аз и правителството участваме в някаква тъмна сделка. Не само че не участваме. Ние нямаме никакво влияние или отношение по тази тема", категоричен бе той.

„Подценихме обстановката от последните дни. Действително сделката за ЧЕЗ е проведена между две частни компании, дотук нищо лошо“, коментира той, като допълни: "Ние няма как да знаем един частен субект на кого иска да си продаде акциите". 

Какво се крие зад покупката на енергийното дружество ЧЕЗ?

„Наблюдавайки последни дни как беше градирана атаката срещу нас, поисках разговор с премиера Бабиш и настоях, тъй като няма как да знаем какво се е случило, да получа информацията, която има в тяхното министерство“, посочи премиерът.

ГИНКА ВЪРБАКОВА ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Досега никой не ни потърси да попита кои сме

„Сега в общественото пространство се насажда усещането, и то много планирано и точно, че някоя Гинка от Пазарджик, прави сделка, като някой от нас стои зад нея. Това не само, че е лъжа и не е истина, но в същото време цели други последствия“, заяви Бойко Борисов. 

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.