Владимир Путин каза, че американският щит не може да я спре

Руският президент Владимир Путин размаха пръст. Той обяви, че Русия е разработила ракета от ново поколение, която не може да бъде спряна от нито един щит.

„Това е истински технологичен пробив”, заяви той.

Изказването на Путин беше подкрепено с видеопрезентация на новата ракета. По думите му тя може да достигне всяко място на света. Лети ниско, трудно се забелязва, може да носи ядрена бойна глава и има непредвидима траектория, която може да заобиколи прихващачите и е невидима за всички противоракетни системи.

„Съществени резултати са постигнати и в създаването на лазерно оръжие. Това не е само теория или проект, дори не е начало на производство. Миналата година бойната лазерна система вече е доставена на армията”, заяви Путин.

Представянето за новото поколение ракета беше явна заплаха, отправена към Съединените щати, които имат и продължават да изграждат най-модерния противоракетен щит в Северна Америка, Европа и Азия. Три седмици преди изборите в Русия, Путин изложи и ключовите моменти в плановете си за бъдещото управление.

„Трябва да решим един от основните проблеми на идващото десетилетие - устойчив ръст на доходите. в следващите 6 години целта ни е да намалим наполовина бедните в Русия. В резултат на икономическата криза имаме 20 милиона, живеещи в бедност", каза още руският президент.

Очаква се на вота на 18 март Владимир Путин да спечели с лекота нов мандат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.