От „Обединени патриоти” предлагат промени в Закона за енергетиката

„Не виждам защо Теменужка да бъде жертвана, в името на какво? За какво поема вина, като тя няма вина в тази ситуация. Няма основание оставката на Теменужка Петкова да бъде приета, защото тя няма отговорност за сделката за ЧЕЗ”. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

Нинова: Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ (ВИДЕО)

Той добави, че на следващото заседание на Коалиционния съвет в началото на другата седмица оставката й отново ще бъде на дневен ред.

Дончев: Политиците да кажат имали ли са отношения с кандидат-купувачи на ЧЕЗ

„Тя направи според мен прибързан акт да подаде оставка в знак на това да поеме някаква отговорност за нещо, за което не носи отговорност. По сегашния закон тя няма никакви възможности, за да контролира подобна сделка“, заяви вицепремиерът.

Експерт: КЕВР е беззъб регулатор заради проваления Закон за енергетиката

Според него зад красивия параван за пазарна икономика и лозунгът, че държавата е лош стопанин, сме „подарили кокошката, която снася златни яйца, по времето на управлението на Сакскобургготски и ДПС, и сега се чудим какво да правим”.

Петкова: Никой от правителството не знаеше изхода по сделката за ЧЕЗ

„Ако ме питате мен, държавата може да закупи и 100% от акциите. Останалите 33% не оставяха възможност на държавата да контролира процеса. Контролът е, когато имаш 34%, а не 33%“, посочи още Каракачанов.

Бабиш: Договорите с „Инерком” вече са приключени

Той обяви, че от „Обединени патриоти” предлагат промени в Закона за енергетиката, с които да може в сделки, които касаят продажбата на над 20% от активите на структуроопределящи фирми в енергетиката, държавата да има контролен механизъм върху това какво се продава, кой го продава и как тече целият процес.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.