Как да разпознаем ментето от оригинала при гримовете и парфюмите?

Козметика менте в интернет. Онлайн търговци ни предлагат фалшификати вместо оригинали на известни марки. Стоката буквално залива онлайн магазините и търговската мрежа. Всеки ден митничарите спират вноса на хиляди парфюми, бяла и цветна козметика. Как да разпознаем ментето от оригинала при гримовете и парфюмите? И защо фалшивата козметика може да се окаже опасна за здравето ни?

Конфискуваните стоки до този момент са повече от миналата година, отчитат от Агенция "Митници". Оттам уточняват, че най-много ментета са хванати при дрехите, парфюмите и козметиката, чантите, играчките, обувките и часовниците. Пътят им към сергиите у нас започва от Турция, Хонконг и Китай, както и от Иран и Индонезия. 

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от колите

Как да избегнем капана на фалшификатите и какви рискове крият те за кожата ни? Тестовете в лаборатория трудно могат да докажат дали един продукт е менте или оригинал, тъй като вложените съставки са търговска тайна. Изпитванията могат да покажат единствено дали продуктът съдържа забранени вещества.

Какво изразяваме с избора си на грим и облекло?

Най-много парфюми ментета през миналата година са хванати на границата ни с Турция. Фалшификатите били пренасяни основно от „куфарни търговци”.

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.