В Чили обикновено се хранят по четири пъти на ден

Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци. Причината - това е крайбрежна страна, а морските дарове също се консумират в изобилие, съобщават от foodpanda, цитирани от БГНЕС. 

Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино. Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините. 

Гроздето облекчава симптомите на артрит

Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия. 

Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден. Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня. Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър. Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове. 

Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми. 

Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.