Временно ограничават движението на автомобили над 12 тона по АМ "Хемус"

Усложнена пътна обстановка заради усиления снеговалеж в почти цяла България. От Пътната агенция рано сутринта временно ограничиха движението на автомобили над 12 тона по магистралите „Хемус” и „Тракия” в посока София.

Подобно ограничение имаше и на основни пътни артерии в областите Шумен, Разград, Силистра, Добрич, както и в някои планински участъци.

Зрители на NOVA изпратиха снимки и видео в рубриката ни „Моята новина” на снеговалежа.  

КОД "ЖЪЛТО": Предупреждение за виелици в 5 области на страната

Временно бе ограничено и движението по магистрала „Люлин“ в посока София за всички превозни средства поради изтичане на кална маса и опасност от срутване на скална маса на пътното платно.

Ограничението бе от втори тунел „Люлин“ до първи тунел „Мало Бучино“, където движението на всички превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното посока София-Перник.

ПРОЛЕТТА НЕВЪЗМОЖНА?: Какво ще е времето в началото на новия сезон? (ВИДЕО)

С 4-сантиметрова снежна покривка осъмна София. Тя обаче бързо се стопи и не създаде затруднения на снегорините. Общо 62 снегорина са чистили улиците през нощта. Градският транспорт тръгна навреме, не се стигна до затваряне на стръмни подходи от и към града. Шест екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ наблюдават критичните участъци на реките и следят нивата на общинските язовири при снеготопенето през деня.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Шипченският проход/Снимка: "Моята новина"

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.