Вижте прогнозата за уикенда

През изминалата нощ снеговалежите отново се активизираха и с най-дебела снежна покривка осъмнаха районите от Северозападна България.

Днес от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат. Само в Северна България те ще продължават през целия ден.

Това е и причината предупреждението от втора степен за опасно време с условия за виелици и навявания да останат само в тези 9 области.

Жълтеникав сняг валя в Североизточна България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вятърът обръща посоката си от северозапад и дневните температури леко ще се повишат. След като утрото ни посрещна с отрицателни стойности,  през деня ни очакват от 0 до 7 – 8 градуса в Южна България и по Черноморието.

Над планините ще е облачно със слаби снеговалежи! Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура в зимните ни курорти ще бъде около минус 1 градус.

Прогноза за времето (23.03.2018 - сутрешна)

В събота времето остава без особена промяна. Ще бъде студено, със слаби превалявания от сняг и отрицателни сутрешни стойности.

В неделя на места облачността ще се разкъсва и ще има слънчеви часове. Валежите временно ще спрат и ще започне затопляне, което ще продължи и в началото на новата работна седмица. Температурите ще започнат да се повишават. Ще бъде обаче дъждовно.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.