Нито един квартал не иска да приеме центъра

Центърът по наркомании в София, където действа най-голямата държавна метадонова програма у нас, трябва да бъде преместен. Сега е в централен софийски квартал, но хората там недоволстват срещу съжителството с наркозависими. Нито един квартал не иска да приеме центъра.

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: През ден обират столичен магазин

Центърът по наркомании на „Пиротска” и „Одрин” работи вече 20 години. Сградите в съседство на центъра през годините са вдигнали високи огради и са се подсигурили със сериозни мерки за сигурност. Граждани, живеещи на метри от центъра разказват, че проблеми със зависимите имало ежедневно.

“Ничия земя”: Открит урок по оцеляване в света на наркотиците

В центъра тук на улица „Пиротска” се лекуват близо 300 наркозависими, те се страхуват, че ако метадоновата програма спре, отново ще се върнат към наркотиците. От общината са категорични – центърът не може да остане на ул. „Пиротска”. Една от най-спряганите локации за преместване е институтът по вирусология в „Банишора”. А хората от квартала вече подготвят протест.

Бум на смъртните случаи след употреба на наркотици в Турция

Договорът на центъра изтича през есента, ако дотогава министерството не намери място, отново ще преговаря с общината, центърът да остане на старото си място.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.