"Недопустими са призивите за ограничаването на антитерористичните операции", посочи той

"Турция е готова да проведе нови военни операции срещу терористичните групировки в граничните райони със Сирия". Това обяви в Самсун турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БГНЕС.

Турската армия отрича да е атакувала болницата в Африн

„Недопустими са призивите за ограничаването на антитерористичните операции в сирийските райони, които са на територията на Сирия западно от река Ефрат. За Турция няма значение, къде действат терористите, ние сме готови да направим всичко за тяхното унищожение“, отбеляза той.

Турция превзе сирийския град Африн (ВИДЕО)

Ердоган също така заяви, че населението на редица сирийски градове, включително Манбидж иска турската намеса. Той подчерта, че именно Западът се държи като окупатор. „Никой няма право да заявява, че Турция окупира Сирия“, добави президентът.

На 20 януари турската армия започна операция „Маслинова клонка“ срещу кюрдските отряди на Силите за народна самоотбрана и партията Демократичен съюз в Африн, където живеят около 1,5 милиона кюрди и бежанци от други райони на Сирия. Анкара смята тези организации за терористични.

27 цивилни загинаха за 1 ден при турски обстрел в Африн

На 18 март ГЩ на турските ВС съобщи, че град Африн е превзет. Днес ГЩ обяви, че армията е установила пълен контрол над региона, уточнява ТАСС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.