Експертите са категорични - това ще увеличи шансовете ви за дълголетие

Всеизвестно е, че въздържанието от цигари и алкохол, физическата активност и здравословното хранене са ключови за дълголетие. По-необичайни промени в начина на живот обаче също могат да допринесат за удължаването му. Колкото и странно да звучи, за дълъг живот може да помогне нещо толкова просто като затварянето на вратата на кухнята след вечеря, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на американско изследване.

Любопитни факти за чилийската кухня

МАСОВО ГЛАДУВАНЕ: Испански град с амбиция да свали 100 000 кг

Според публикация в "Харвард хелт пъблишинг" вечерното затваряне на пътя към кухнята увеличава шансовете за дълголетие.  Храненето и употребата на алкохол в часовете непосредствено преди лягане в дългосрочен аспект могат да повлияят неблагоприятно върху здравето, съобщава БТА. Поради тази причина експертите препоръчват да се вечеря по-рано и достъпът до хранителни и питейни изкушения да се ограничава чрез затваряне на кухненската врата. Късното похапване освен това повишава нивата на стресовия хормон кортизол, което може да доведе до редица хронични заболявания. 

Учени разкриха тайната на най-добрата диета

Какво да ядем, за да подсилим имунитета си по време на пости?

Проучването е поредното в подкрепа на т.нар. "вечерни пости" - времето между вечерята и закуската, през което въздържанието от храна и напитки се свързва с предпазване от болести и дълголетие. Препоръката на експертите е да се спазва 11-часово "постене" между вечерята в 20 часа и закуската в 7 часа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес