Спомням си всичко, разказва шофьорът

„Днес се качвам от Сливен, първи курс след почивка и ето… Просто не знам този удар как стана и как ме преобърна”. Това разказа пред NOVA шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала "Тракия". При катастрофата загинаха шестима души и над 20 бяха ранени. 

33-годишният шофьор на автобус проговори пред Миролюба Бенатова. Той разказва, че много съжалява, че не е успял да спаси хората.

„Спомням си всичко. Просто си карах по магистралата, в дясна лента, поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва, мисля, „Рено Меган”. Отправям си погледа напред и я чакам да мине. В този момент поглеждам назад, тя прави някакъв рязък завой и удря автобуса в средата. Като удари автобуса, той се надигна. Дръпнах наляво, но автобусът е неуправляем, няма как на две гуми да тръгне на обратната страна”, разказва шофьорът.

Шофьорът на автобуса от "Тракия" е с контузия на гръден кош

„Той беше вече вдигнат, няма никакъв спирачен път, защото той беше вече на две гуми. Реакцията ми беше, че опитах да дам наляво, но автобусът вече беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво, се преобърна автобуса”, твърди шофьорът.

„Търсех кой е шофьорът на другия автомобил. Каза момичето, че тя е шофьорът. Говорихме, тя беше в шок, както и аз. Плачеше и казваше „аз съм виновна, аз ви ударих”. Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи”, разказа шофьорът.

Пълен списък с пострадалите при тежката катастрофа на АМ "Тракия"

„На права отсечка бяхме. Почнахме да блъскаме предното стъкло, за да вадим пътниците. Някои излязоха през люковете, през стъклата. Всички седалки са оборудвани с колани, но никой не ги слага. Ако си бяха сложили колани, пътниците щяха да си останат на седалките. Извадихме колкото можехме да извадим. Доста млади хора имаше. Повечето бяха за летището. Не искахме да преобърнем автобуса, защото имаше и затиснати хора. Вързахме автобуса с колани, дърпахме го, но нямахме шанс. В този момент мина кран, не спря, а можеше да ни помогне – просто да надигне, за да извадим хората. Значи има и безчувствени хора”, обяснява той.

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.