Готов ли е футболистът да сложи край на кариерата си на терена?

Той е Димитър Бербатов. Завърна се в България, след като изтече договора му за игра в Индия. В ексклузивно интервю за „Събуди се” разказва с какво се занимава сега и очаква ли край на кариерата си.

Големият ни футболист споделя, че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.

Стотици фенове посрещнаха Бербатов в Индия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата”, споделя Бербатов.

Той определя играта си в английския гранд „Манчестър Юнайтед” като „наградата за всичко”. Но признава, че все още не иска футболнат му кариера да приключва.

Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира”, казва Бербатов.

Ден на творчество в дома на Бербатов (СНИМКИ)

Той сподели и подробности за личния си живот. Не крие, че децата му умеят да го манипулират, а той можел да им се сърди за не повече от няколко минути.

Цялото интервю на Лора Крумова с Димитър Бербатов гледайте във видеото.