От районната администрация предложиха това да е Румен Русев

Заместник-кметовете на „Младост” Владимир Клисуров и арх. Румен Русев изпратиха декларация до кмета на София и до Столичния общински съвет, в която питат кой от двамата да поеме функциите на временно изпълняващ кметските задължения в района, докато Десислава Иванчева я няма.

Самата Десислава Иванчева е посочила Владимир Клисуров, но районната администрация предлага Румен Русев.

„Вчера в районната администрация на „Младост” бе получено заявление от кмета г-жа Десислава Иванчева, препратено от Столична община. В него тя посочва, че желае да ползва полагаем отпуск, по време, на който да бъде замествана от единия зам.-кмет Владимир Клисуров. Казусът има правна страна, тъй като юристите, не са единодушни дали отпускът е законосъобразен”, пише в декларацията.

Заместник-кметът на „Младост“: Няма заговор срещу Иванчева (ВИДЕО)

„Има вероятност отпускът да е нелегитимен и в тази хипотеза г-жа Иванчева не може да посочва свой заместник за време, в което изпълнява служебните си задължения. Ако е легитимен, не може по време на отпуск да подпише заповед, съгласно чл. 39 ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, а именно: кметът на района, определя със заповед заместник-кмет, който го замества при отсъствието му от района. И в двата случая всички последващи административни актове биха били незаконосъобразни”, се казва в декларацията.

СЛЕД ЗРЕЛИЩНИЯ АРЕСТ: Иванчева зад стъклена преграда в съда (ВИДЕО+СНИМКИ)

„За излизане от ситуацията, зам.-кметовете арх. Румен Русев и Владимир Клисуров взимаме решение, в нашите компетенции. Въпреки очакваните удари, предлагаме да продължим да работим в екип. С това поемаме отговорността пред избирателите, посочили г-жа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници. Предвид спецификата на проблемите в „Младост”, огромна част, от които касаят задълбочен и компетентен анализ на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На основание чл. 39 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, за заместващ избрания кмет да бъде посочен Румен Русев, архитект и инженер с огромен стаж. За целта Владимир Клисуров се самоотвежда, като вариант за поста”, се казва още в декларацията.

Цацаров: За подхвърляне на пари по случая с кмета на „Младост“ и дума не може да става

„Надяваме се предложението ни ще бъде разгледано в най-кратки срокове, предвид спешността на проблемите, решаването, на които е в правомощията на общинската администрация”, се казва още в декларацията, изпратена до столичната община.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.