По-рано се появиха твърдения за фалшифициране на дипломата й за висше образование

Шумен скандал с местната власт и в Испания. Президентът на регион Мадрид Кристина Сифуентес подаде оставка заради обвинения в кражба от магазин. На кадри, заснети преди няколко години, се вижда как 53-годишната Кристина Сифуентест краде от магазин кремове за лице.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

България опроверга за испанското вето за срещата в София

„На видеото е заснета неволна грешка. Пазарувах в супермаркет и взех по грешка и неволно, без да осъзнавам, продукти на стойност 40 евро. На изхода ми казаха това и платих на място. Нямаше други последици, но записът, който излиза точно сега е края на кампания срещу мен”, заяви тя.

Хиляди на протест за независимостта на Каталуния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това, обаче, не е първата атака срещу Сифуентес. Преди седмици се появиха и твърдения, че два от подписите в дипломата й за висше образование са фалшиви.

„Като резултат от днешните публикации, реших да подам оставка като президент на автономния регион Мадрид”, обяви Сифуентес.

Испанците настояват за актуализиране на пенсиите (ВИДЕО)

Оставката на Кристина Сифуентес е удар срещу премиера Мариано Рахой, чиято партия е преследвана от серия корупционни скандали. С оттеглянето си от поста тя избегна вот на недоверие, чрез който Мадрид можеше да попадне под управлението на социалистите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.