Актрисата владее пет езика и свири виртуозно на акордеон

Американската актриса Луси Лиу е от китайски произход. Тя е и първата жена, превъплътила се в ролята на д-р Уотсън в сериала "Елементарно, Уотсън". Брюнетката е известна и с ролите си в поредицата филми "Ангелите на Чарли", както и в телевизионния сериал "Али Макбийл".

Луси владее пет езика, страстен спортист е, свири виртуозно на акордеон и може да се похвали със забележителни артистични способности, пише "Дарик".

Родена е в шумния Куинс в семейството на инженер и биохимик, емигранти от Тайван. След гимназията Луси е приета в Нюйоркския университет, но бързо се прехвърля в по-малко претенциозния Мичигански университет. Освен това се занимава и с актьорско майсторство, танци и сценична реч. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЕКЗОТИЧНАТА КРАСАВИЦА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

С дипломирането си започва да посещава всякакви кастинги и попада в няколко сериала. В ранната й филмография присъстват телевизионните хитове като "Спешно отделение", "Бевърли Хилс 90210", "Досиетата Х". В киното Луси се появява с драмата за спортния агент "Джери Магуайър". През 1997 г. по екраните излиза и сериала "Али Макбийл", а ролята на адвоката Линк Ву я прави известна и носи номинация за "Еми".

През 2000 г. тя участва в комедията "Шанхайско слънце" с Джеки Чан и се превръща в един от очарователните специални агенти в блокбъстъра "Ангелите на Чарли". Именно този филм й дава пропуск за света на истинските звезди.

Следват продължението на "Ангелите", малка роля в спечелилия Оскар "Чикаго", двата филма "Убий Бил". В последните години пръска чар в сериала "Елементарно, Уотсън" по мотиви от произведенията на Конан Дойл. За почитателите на великия детектив е същински шок, когато създателите на сериала заменят военния доктор Уотсън с женар, но скоро приемат образа й въодушевено.

Луси има и други таланти - тя владее пет езика - японски, италиански и испански, английски и китайски. Истински полиглот! Днес най-важният мъж в живота й е сина й Рокуел, роден от сурогатна майка през август 2015 г.

Източник: dariknews.bg