Срещу адвокат на Цветан Василев има разследване, че опитал да окаже натиск върху свидетел

Поредна порция скандали при старта на делото за източването на близо 3 милиарда от фалиралата КТБ. Един от адвокатите на Цветан Василев – с обвинение за натиск върху свидетели. Прокуратурата има задължение да прочете 5 000 страници обвинителен акт на глас. Ситуацията се нажежи още повече извън залата, където различни обвинения валяха от прокуратурата към адвокатите и обратно.

Според съдия Вержиния Петрова „четенето на обвинителния акт е една от най-тържествените части на съдебния процес, затова - всички трябва да са на крака”. И с това нямаше да има проблем, ако обвинителният акт не беше 5000 страници. Да се чете всичко - поискаха адвокатите.

„Това е съзнателно бавене на процеса. Задайте им въпроса защо те държат нещо, което го има в интернет, да бъде четено изразително на глас”, коментира прокурор Иван Гешев.

ДЕЛОТО „КТБ”: Обвиняват Цветан Василев в натиск върху свидетели

„Това си го пише в закона, защо ние да бавим, ама той Гешев кога е бил на другите ни дела, та да знае?”, коментира адвокат Христо Ботев.

Освен, че делото умишлено се бави, прокурор Гешев заяви и че свидетелите умишлено се натискат, за да променят показанията си.

„Има обвинение срещу един от адвокатите на Цветан Василев за това, че са му дадени едни конкретни пари за профилактирането на конкретен свидетел по делото. Няма да кажа кой е, един от двамата е, вътре са двама адвокати”, коментира прокурор Иван Гешев.

Цветан Василев настоява съдът да прекрати делото срещу него

Единият е Константин Симеонов и няма обвинение. Другият е Лазар Карадалиев.

„Това са поредните тъпотии на господин Гешев. Повече няма да говоря”, отхвърли обвиненията Лазар Карадалиев, адвокат на Цветан Василев.

И адвокатите отвърнаха на удара - с обвинения към прокуратурата, че правят всичко възможно, за да скрият свидетелите.

А докато видим очите на първите свидетели по делото има още много време. Първо прокуратурата ще трябва да прочете на глас всички 5 000 страници от обвинителния акт. Четенето продължава следващите два дни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.