Той е бил идентифициран по пръстови отпечатъци

Нападение с нож в Париж. Четирима са ранени, а един е убит. Нападателят беше застрелян. ИДИЛ пое оттговорност за атаката. Започна разследване за тероризъм.

По последни данни мъжът е бил руснак от чеченски произход, на 21 години. По-рано днес родителите му са били арестувани за разпит. Веднага след нападението на улицата се смята, че нападателят е опитал да влезе в няколко заведения в района на операта, но бил спрян от посетителите.

НАПАДЕНИЕТО В ПАРИЖ: Извършителят крещял "Аллах е велик"

Минути след началото на атаката мъжът бил застрелян от полицаи. Те първоначално опитали да го зашеметят с електрошок, но после открили огън.

„От хотела излязоха хора с превръзки, които да помогнат на една жена. Според мен беше ранена във врата, но нямаше много кръв. В съзнание беше и говореше. Тогава чухме изстрели. Не много близо, може би на 100-150 метра оттук. Дойде и един полицай, който питаше има ли пострадали. Показахме му жената”, разказа свидетелят Милан Шаролоа.

Най-малко 1 убит, 4 ранени при атака с нож в сърцето на Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Властите обявиха, че смятат действията на нападателя за терористична атака и са предали случая на специализираната прокуратура. Радикалната групировка ИДИЛ обяви в интернет, че извършителят е техен боец, но не каза името му и не предостави други доказателства, че мъжът е свързан с тях.

Кореспондент: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.