Каква е цената на билетите за Откритото първенство на Франция по тенис и каква сума ще получат шампионите?

Стил, класа и спортен дух ще завладеят френската столица през следващите 2 седмици. Започва Откритото първенство на Франция по тенис. Репортерът на NOVA в Париж Петя Желева разказва за този аристократичен турнир, на който ще участва и българският тенисист Григор Димитров.

Дни след края на феерията от лукс на червения килим в Кан, суетата поема път към Париж. За две седмици, от края на май, френската столица облича своята спортна премяна. “Всичко е любов” еволюира във “Всичко е тенис”. Лудост по малката жълта топка, превърнала „Ролан Гарос” в един от най-обичаните турнири от Големия шлем.

"Ролан Гарос" с рекорден награден фонд тази година

Надпреварата в Париж, която носи името „Ролан Гарос” на един от първите френски, военни летци заема челно място сред най-добре продаваните спортни събития в страната. Над 1300 акредитирани журналисти правят турнира достъпен за повече от 3 милиарда души в 224 страни по света.

На „Ролан Гарос” всичко има цена. От билети между 20 и 160 евро (редовна цена), за които трябва да помислиш от рано, до малката пластмасова чашка за кафе с цена 1 евро, която плащаш ако решиш да не върнеш след като изпиеш ободряващата напитка. Шампионите от тазгозишния "Ролан Гарос" ще си тръгнат с по 2 200 000 евро, а отпадналите в първия кръг ще получат по 40 000 евро.

Репортер: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.